undefined
undefined

Kao u finalu Eura: Luburić i Kovačević preslišali Slovence, nezgodna povreda Lisinca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 18:05

Siguran početak Srbije u Ligi nacija, prekretnica u trećem setu u kojem je odigrano okruglo 70 poena

Nesiguran početak, pa uglavnom demonstracija sile srpskih odbojkaša na startu takmičenja u Ligi nacija. U reprizi finala Evropskog prvenstva iz 2019. godine, Slovenija je ponovo uspela da se domogne prvog seta, ali potom videla drugačije lice Srbije i igru na koju nije imala pravi odgovor - 3:1 (22:25, 25:18, 36:34, 25:18).

Slobodan Kovač se reprezentaciji Slovenije suprotstavio u praktično najkvalitetnijem sastavu kojem je nedostajao samo Nemanja Perić. Selektor je odmah na startu odmarao i jednog od najboljih korektora Evrope Aleksandra Atanasijevića, pa je na toj poziciji od početka do kraja igrao Dražen Luburić koji se postarao da se neigranje popularnog "Bate " ne oseti.

Izabrane vesti

Osim u prvom setu koji je dobila i u trećem u kojem je viđeno okruglo 70 poena, ponajbolji odbojkaši Slovenije Tine Urnaut i Klemen Čebulj nisu bili na prepoznatljivom nivou. Posle 25:22 za ekipu Alberta Đulijanija, srpski odbojkaši su se trgli i već naredni set dobili sa ubedljivih 25:18. Doduše od finiša prvog dela igre morali su da igraju bez Srećka Lisinca koji je prilikom doskoka stao na nogu Jana Kozamernika i doživeo povredu zgloba. Još nije poznato da li ga čeka duža pauza.

Prekretnica je viđena u trećem setu koji je prilično potrajao. Srbija dugo nije uspevala da neizvestan set pretvori u vođstvo od 2:1, ali je na kraju uspela iz tek 11. pokušaja. U međuvremenu je Slovenija imala priliku da ukrade set, ali su puleni Slobodana Kovača bili pribrani pri rezultatu 28:27 za rivala.

Šampioni Evrope su nadigrali rivala u većini statističkih kategorija, a u četvrtom, ispostavilo se odlučujućem setu nisu dozvolili ni najmanji oblik neizvesnoti. Osvajali su poene u serijama, a sredinom seta od vođstva 13:11 nanizali pet poena i tada je bilo jasno da će ovogodišnje izdanje Lige nacija otvoriti pobedom.

Poenterski najubedljivi bio je Dražen Luburić sa 29 poena, sedam više od Uroša Kovačevića koji je u bitnim momentima u svom stilu, visprenim rešenjima uspevao da crta loptu po šupljinama protivničkog polja.

Srbiju već sutra od 16.00 očekuje duel sa selekcijom Poljske, a u nedelju okršaj sa Italijanima.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE (RIMINI, ITALIJA) – 1. KOLO

Petak

Francuska - Bugarska 3:0

Nemačka - Australija 3:0

Japan - Iran 3:0

Srbija - Slovenija 3:1

16.00: (6,80) Holandija – Rusija (1,07)

18.00: (1,20) SAD – Kanada (4,00)

19.30: (1,05) Poljska – Italija (7,70)

21.00: (1,02) Brazil – Argentina (9,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara